Pridať recept

Punčová torta

ingrediencie

6 ks
vajce
120 g
práškový cukor
120 g
polohrubá múka
2 PL
maslo
1 ks
ovocný džem

Poleva na plnku

1 PL
kakao
1 PL
maslo
1 PL
práškový cukor
5 PL
punč

Citrónová poleva

7 PL
práškový cukor
1 PL
citrónová šťava
1 KL
rum
2 PL
vriaca voda

postup

1.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne doň zašľaháme cukor, rozmiešané žĺtky, múku a roztopené maslo.
 
2.
Cesto nalejeme do tortovej formy a upečieme. Keď je korpus upečený a vyhladnutý odkrojíme plát hrubý asi 1 cm, ktorý odložíme. Vnútro torty vydlabeme tak, aby okraje a dno torty zostali hrubé asi 1 cm.
3.
Vydlabané vnútro pokrájame na kocky a rozdelíme do dvoch misiek. Jednu časť polejeme čokoládou pripravenou z kakaa, roztopeného masla a cukru, druhú polovicu navlhčíme punčom alebo malinovým sirupom.
4.
Tortu striedavo plníme kakaovou a punčovou plnkou, ktorú pritlačíme o boky a dno korpusu. Potom vrch potrieme džemom a prikryjeme odkrojeným plátom upečeného cesta a polejeme citrónovou polevou.
5.
Citrónová poleva sa pripraví z cukru, citrónovej šťavy, rumu a vriacej vody. Všetko spolu poriadne vymiešame a potrieme tortu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať