Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vysmážané šišky

rennatte
rennatte
125
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
maslo
3 ks
žĺtok
100 g
práškový cukor
1 KL
um
800 g
hladká múka
500 ml
mlieko
1 kocka
droždie
1 PL
kryštálový cukor
džem
práškový cukor na posypanie
tuk na vyprážanie

postup

1.
Maslo, žĺtky, rum a práškový cukor vymiešame do penista, z droždia, trochy teplého mlieka a kryštálového cukru pripravíme kvások. Kvások a vymiešané žĺtka pridáme do preosiatej múky, prilejeme zvyšné mlieko, postupne prilievame až kým nevypracujeme vláčne cesto, necháme nakysnúť. Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 0,5cm a pohárom vykrojíme kolieska.
2.
Kolieska preložíme na utierku, prikryjeme a necháme nakysnúť 10-15 minút. Do širokého hrnca alebo panvice nalejeme olej/masť do výšky minimálne 2cm a necháme rozohriať. Do nakysnutých koliesok spravíme prstom jamku a dáme pražiť.
3.
najprv stranou kde je dierka a potom otočíme. Šišky sa pražia rýchlo, olej musí byť dobre rozohriaty a šišky musia v oleji tancovať, hýbať sa, inak zbytočne nasiaknu olejom a budú tuhé. Upražené ukladáme tácku alebo plech so servítkami, aby nasiakli prebytočný tuk so šišiek. Do jamky vychladnutej šišky dáme lyžičkou lekvár. Ja som mala ostatý pudingový krém z PUDINGOVÝCH MESIAČIKOV, tak som ho použila do šišiek. Hotové šišky pocukrujeme.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...