Vyprážané zemiakové karbonátky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
500
g
varené alebo pečené mäso
50
g
cibuľa
2
ks
vajce
150
g
tuk na vyprážanie
podľa chuti
soľ, petržlenová vňať
Na obaľovanie
150
g
hladká múka
1
ks
vajce
2
KL
mlieko
100
g
strúhanka
postup
Zemiaky uvaríme v šupke,olúpeme a pretlačíme cez sito.Do vychladnutého pridáme posekané mäso,posekanú cibuľu a petržlenovú vňať,soľ a vajcia.Všetko zamiešame a rukou formujeme karbonátky,ktoré obalíme v múke,vajciach rozšľahaných s mliekom a strúhanke.Na horúcom tuku vypražíme.Podávame so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.