Koláčiky s pažítkou
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
maslo
200
g
pšeničná múka
3
zväzky
pažitka
2
ks
žĺtok
1
štipka
soľ
250
g
plnotučný tvaroh
1
ks
vajce
1
štipka
muškátový orech
1/2
KL
korenie biele mleté
postup
1.
Kúsky masla s múkou, soľ, žĺtok a 2 až 3 lyžice studenej vody vymiešame na hladké cesto. Cesto potom prikryjeme a na 30 minút ho necháme odležať v chladničke. Pažítku si opláchneme, osušíme a nakrájame. S vajcom zmiešame tvaroh, soľou, žĺtkom, muškátovým orieškom, korením a potom pridáme pažítku.
2.
Rúru si vyhrejeme na 200°C a formičky potrieme maslom. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku noža a vyložíme ním formičky. Dno cesta musíme viackrát popichať vidličkou a budeme piecť 5 minút na strednej priečke rúry.
3.
Ako sa nám dopečú ich naplníme pažítkovým krémom a necháme zapiecť Ďalších 15 minút. Môžeme ich podávať aj ako teplé ,v prípade ak ich servírujeme ako predjedlo, ale lepšie je ich podávať vychladené.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.