Pridať recept

FOTORECEPT: Pekanovo-hrušková štrúdľa

ingrediencie

200 g
štrúdľové cesto
100 g
roztopené maslo
2 PL
maslo
3 ks
zrelé hrušky
70 g
jadrá z pekanových orechov
40 g
trstinový cukor
1 ks
strúhaná pomarančová kôra z 1 pomaranca
2 PL
pomarančová šťava
1 PL
pomarančový likér
2 PL
med
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Na rozpalenu panvicu dame dve lyzice masla a poprazime na nom struhanku do svetlohnedej farby. Pekanove jadra na hrubo posekame.
Fotorecept: Pekanovo-hrušková štrúdľa
Fotorecept: Pekanovo-hrušková štrúdľa
Zdroj: vybusna
 
2.
Hrusky obielime, zbavime jadrincov a nakrajame na malicke kocky. Poprazenu struhanku zmiesame s hruskami, orechami, cukrom a pomarancovou korou.
Fotorecept: Pekanovo-hrušková štrúdľa
Fotorecept: Pekanovo-hrušková štrúdľa
Zdroj: vybusna
3.
Z fila cesta odoberieme 3 platy a zacneme pracovat s tymi co nam ostanu. Su rozny vyrobcovia fila cesta a netusim kolko platov bude v tom Vasom balicku, mozno Vam po odobrani tych 3 ostanu len dva / tri. Z tych co Vam ostanu, polozte na cistu kuchynsku utierku prvy plat a dokladne ho natrite roztopenym, vychladnutym maslom. Polozte nan dalsi plat a tak pracujeme, kym neminieme vsetky. Natierame naozaj dokladne a bohato. Plnku si rozdelime na tri casti. Povrch, toho navrchnejsieho listu, znovu natrieme maslom a pokladieme po nom prvu cast plnky. Vezmeme prvy plat, ktory sme si odlozili na zaciatku, polozime na plnku, potrieme ho maslom, pokladieme druhu cast plnky. Vezmeme druhy plat, povrch potrieme maslom a pokladieme tretiu cast plnky. Med rozmiesame s pomarancovou stavou a likerom a poslednu vrstvu plnky nim pofrkame. Kratsie okraje platov zahneme dovnutra (istenie aby plnka nevypadla) a pomocou utierky zatocime strudlu. Olejom dobre vymazeme cast plechu kde bude lezat strudla a na to miesto strudlu prenesieme. Povrch strudly potrieme ostatkami masla a polozime na nu posledny plat, ktory pred polozenim akokeby, nacechrame.
Fotorecept: Pekanovo-hrušková štrúdľa
Fotorecept: Pekanovo-hrušková štrúdľa
Zdroj: vybusna
4.
Dame piect do predohriatej truby na 180 stupnov, kym nie je strudla zlatohneda, ja mam ruru plynovu a piekla som cca 25 minut. Ked strudla vychladne, pocukrujeme praskovym cukrom Krajame, az ked strudla vychladne, malym pilkovym nozom
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
7.3.2014 01:29 | |
+1 -0
Milujem takéto pravé štrúdle, ale tekúto som ešte ani nejedla, ani nerobila, najkbližšie vyskúšam, vyzerá fantasticky a určite tak aj chutí, krásny recept...
Anonymný nick
7.3.2014 08:35 | |
+0 -0
juj dakujem, velmi som sa potesila