Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablková bezvaječná torta s tofu krémom

hanus_prg
hanus_prg
12
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
nastrúhané jablko
350 g
špaldová múka jemne mletá
150 g
trstinový cukor
10 PL
olej
1/2 KL
škorica mletá
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
karob

Plnka

1 kg
biele tofu
1 dl
voda
150 g
trstinový cukor
100 g
horká čokoláda
100 g
orechy
1/2 ks
vanilkový puding

Na ozdobu

100 g
horká čokoláda
čerstvé ovocie
mandle

postup

1.
Najskôr si upečieme cesto. Všetky sypké suroviny (múka, prášok do pečiva, škorica, cukor, karob) zmiešame vo väčšej miske.
4.
Tortovú formu (priemer 26 cm) vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto dáme do formy a pekne uhladíme.
7.
Na plnku si najskôr nasekáme nadrobno čokoládu s orechami.
8.
Tofu krém preložíme do misky (šťavu z obalu vylejeme), pridáme vodu, cukor a ponorným mixérom alebo v kuchynskom robote rozmixujeme na hladkú kašu. Je potreba krém vymiešať celkom dohladka.
9.
Keď máme tofu rozmixované, pridáme k nemu pudingový prášok a ešte krátko mixujeme. Nakoniec primiešame čokoládu a orechy.
10.
Polovicu krému namažeme na plát cesta a prikryjeme druhým plátom. Druhú polovicu natrieme na vrch torty a boky.
12.
Tortu ozdobíme čerstvým ovocím. Použila som ananás, kiwi a jahody. Vrch posypeme plátkami mandlí. Tortu necháme v chladničke cca 2 hod. a podávame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...