Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapečená kari šošovica s ryžovými cestovinami

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
17
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
šošovica červená
200 g
ryžové cestoviny
3 ks
vajce
1 ks
cibuľa
150 g
pór
1 KL
soľ
1 PL
kari
1/2 PL
nasekaný čerstvý tymian
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Cibuľu a pór nakrájame na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja dohneda.
2.
Potom pridáme červenú šošovicu a zalejeme ju 3-násobným množstvom vody. Okoreníme a necháme cca 10-15 min. variť na miernom plameni.
4.
Šošovicu priebežne miešame, aby sa nepripálila. Varíme, pokým nebude šošovica mäkká. Podľa potreby dolievame vodu.
5.
K uvarenej šošovici pridáme cestoviny a povaríme spolu 2 min.
6.
Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a preložíme do nej šošovicu s cestovinou. Vajcia rozmixujeme a zalejeme nimi zmes. Aby sa nám zmes dobre zapiekla, vareškou ju jemne premiešavame, aby sa vajíčka dostali medzi všetky suroviny a neostali iba navrchu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Last.Man.Standing
19.8.2014 17:25 | |
+5 -1
Tie vajcia tam ísť musia? A ten pór tiež?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...