Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Zapečená kari šošovica s ryžovými cestovinami

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
17
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
šošovica červená
200 g
ryžové cestoviny
3 ks
vajce
1 ks
cibuľa
150 g
pór
1 KL
soľ
1 PL
kari
1/2 PL
nasekaný čerstvý tymian
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Cibuľu a pór nakrájame na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja dohneda.
2.
Potom pridáme červenú šošovicu a zalejeme ju 3-násobným množstvom vody. Okoreníme a necháme cca 10-15 min. variť na miernom plameni.
4.
Šošovicu priebežne miešame, aby sa nepripálila. Varíme, pokým nebude šošovica mäkká. Podľa potreby dolievame vodu.
5.
K uvarenej šošovici pridáme cestoviny a povaríme spolu 2 min.
6.
Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a preložíme do nej šošovicu s cestovinou. Vajcia rozmixujeme a zalejeme nimi zmes. Aby sa nám zmes dobre zapiekla, vareškou ju jemne premiešavame, aby sa vajíčka dostali medzi všetky suroviny a neostali iba navrchu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Last.Man.Standing
19.8.2014 17:25 | |
+5 -1
Tie vajcia tam ísť musia? A ten pór tiež?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...