Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapečená kari šošovica s ryžovými cestovinami

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
17
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
šošovica červená
200 g
ryžové cestoviny
3 ks
vajce
1 ks
cibuľa
150 g
pór
1 KL
soľ
1 PL
kari
1/2 PL
nasekaný čerstvý tymian
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Cibuľu a pór nakrájame na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja dohneda.
2.
Potom pridáme červenú šošovicu a zalejeme ju 3-násobným množstvom vody. Okoreníme a necháme cca 10-15 min. variť na miernom plameni.
4.
Šošovicu priebežne miešame, aby sa nepripálila. Varíme, pokým nebude šošovica mäkká. Podľa potreby dolievame vodu.
5.
K uvarenej šošovici pridáme cestoviny a povaríme spolu 2 min.
6.
Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a preložíme do nej šošovicu s cestovinou. Vajcia rozmixujeme a zalejeme nimi zmes. Aby sa nám zmes dobre zapiekla, vareškou ju jemne premiešavame, aby sa vajíčka dostali medzi všetky suroviny a neostali iba navrchu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Last.Man.Standing
19.8.2014 17:25 | |
+5 -1
Tie vajcia tam ísť musia? A ten pór tiež?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...