Pridať recept

Mrkvový koláč s polevou

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
mrkva
2 PL
citrónová šťava
3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
100 ml
olej
200 g
múka polohrubá
100 g
hrubá múka
3 KL
kypriaci prášok do pečiva
50 g
nasekané vlašské orechy
50 g
hrozienka
1 PL
rum

Citrónová poleva

200 g
práškový cukor
2 PL
horúce mlieko
2 PL
citrónová šťava

postup

1.
Mrkvu ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle a pokvapkáme citrónovou šťavou. Hrozienka umyjeme, zalejeme rumom a necháme napučať. Zmiešame obe múky, kypriaci prášok a orechy. Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, sypkú múčnu zmes, mrkvu, hrozienka a vymiešame cesto. Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
 
2.
Pripravené cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C približne 15 minút. Medzitým si vymiešame cukor s horúcim mliekom a citrónovou šťavou. Vymiešame hustú citrónovú polevu, ktorou potrieme vychladnutý koláč.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať