Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Tvarohové dolky s marhuľovou penou

evauhlik
evauhlik
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

20 g
droždie
100 ml
mlieko
1 PL
hladká múka
1 PL
cukor
250 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
250 g
tvaroh
100 g
cukor
2 ks
žĺtok
1 štipka
soľ
2 ks
vaječný bielok
marhuľový pretlak alebo džem

postup

1.
droždie, lyžicu cukru a múky zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások
2.
mlieko, žĺtok, cukor a tvaroh vymiešame... múku preosejeme, pridáme štipku soli, pridáme kvások a tvarohové mlieko a varechou vypracujeme cesto
3.
cesto by nemalo byť moc tuhé ale ani riedke, malo by byť o niečo hustejšie ako na halušky... cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Cesto kysne trošku dlhšie ako obyčajné kysnuté cesto.
4.
Keď cesto vykysne, lyžicou kladiem kôpky do rozpálenej dolkárne a upečieme z oboch strán.
5.
dva bielky ktoré nám ostali vyšľaháme so štipkou soli a pridaním marhuľového pretlaku, alebo džemu, alebo hocijakého iného čerstvého alebo mrazeného ovocia
6.
tvarohové dolky podávame s ovocnou penou a čerstvým ovocím...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...