Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tvarohové dolky s marhuľovou penou

evauhlik
evauhlik
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

20 g
droždie
100 ml
mlieko
1 PL
hladká múka
1 PL
cukor
250 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
250 g
tvaroh
100 g
cukor
2 ks
žĺtok
1 štipka
soľ
2 ks
vaječný bielok
marhuľový pretlak alebo džem

postup

1.
droždie, lyžicu cukru a múky zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások
2.
mlieko, žĺtok, cukor a tvaroh vymiešame... múku preosejeme, pridáme štipku soli, pridáme kvások a tvarohové mlieko a varechou vypracujeme cesto
3.
cesto by nemalo byť moc tuhé ale ani riedke, malo by byť o niečo hustejšie ako na halušky... cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Cesto kysne trošku dlhšie ako obyčajné kysnuté cesto.
4.
Keď cesto vykysne, lyžicou kladiem kôpky do rozpálenej dolkárne a upečieme z oboch strán.
5.
dva bielky ktoré nám ostali vyšľaháme so štipkou soli a pridaním marhuľového pretlaku, alebo džemu, alebo hocijakého iného čerstvého alebo mrazeného ovocia
6.
tvarohové dolky podávame s ovocnou penou a čerstvým ovocím...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...