Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tvarohové dolky s marhuľovou penou

evauhlik
evauhlik
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

20 g
droždie
100 ml
mlieko
1 PL
hladká múka
1 PL
cukor
250 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
250 g
tvaroh
100 g
cukor
2 ks
žĺtok
1 štipka
soľ
2 ks
vaječný bielok
marhuľový pretlak alebo džem

postup

1.
droždie, lyžicu cukru a múky zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások
2.
mlieko, žĺtok, cukor a tvaroh vymiešame... múku preosejeme, pridáme štipku soli, pridáme kvások a tvarohové mlieko a varechou vypracujeme cesto
3.
cesto by nemalo byť moc tuhé ale ani riedke, malo by byť o niečo hustejšie ako na halušky... cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Cesto kysne trošku dlhšie ako obyčajné kysnuté cesto.
4.
Keď cesto vykysne, lyžicou kladiem kôpky do rozpálenej dolkárne a upečieme z oboch strán.
5.
dva bielky ktoré nám ostali vyšľaháme so štipkou soli a pridaním marhuľového pretlaku, alebo džemu, alebo hocijakého iného čerstvého alebo mrazeného ovocia
6.
tvarohové dolky podávame s ovocnou penou a čerstvým ovocím...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...