Pridať recept

Plnené lokše makom

ingrediencie

1,5 kg
zemiaky
1 ks
vajce
350 g
hladká múka
150 g
mak
20 g
práškový cukor
200 g
masť na pomastenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Uvarené zemiaky pretrieme,dáme na dosku,pridáme vajce,soľ,múku a vypracujeme cesto.Cesto sformujeme na valec,pokrájame ho na kúsky,ktoré rozvaľkáme na okrúhlu lokšu.Lokše pečieme na sporákovej platni z oboch strán a ukladáme na tanier.
 
2.
Zomletý mak premiešame s cukrom.Pripravíme si plech,ktorý vymastíme.Upečené lokše jednu po druhej namočíme do vriacej vody,hneď vytiahneme,položíme na tanier,posypeme makom a stočíme,dáme na plech vedľa seba a pomocou pierka z vrchu i z boku pomastíme.Dáme ich do vyhriatej rúry,aby nevychladli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Syrová lokša
Zmiešajte múku, kyslé mlieko, sódu a naplňte syrom! Toto je najlepšia SÓDOVÁ LOKŠA, taká dobrá, že ju budete chcieť robiť každý deň
Jednoduchá príprava a výsledok úžasný! To je recept pre každého kuchára. Lokšu plnenú syrom zvládne...
Pagáče na sóde
Hrnček kyslého mlieka a plná misa! Pagáče na sóde bez kysnutia, bez čakania, na sladko aj na slano! Najjednoduchší a najrýchlejší recept na svete
Tiež už neviete čo variť? Perfektný tip na rýchlu večeru, ktorú môžete podávať na sladko aj na slano...
TOP
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Fantastické domáce lokše krok za krokom a niekoľko ďalších receptov, ktoré budete chcieť vyskúšať, jednoducho výborné!