Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Makový tofu koláč so sušenými datľami

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele tofu
30 g
mak
120 g
datle sušené
10 PL
ľanové semienka
1 ks
jablko
1 KL
vanilkový extrakt

postup

1.
Najskôr namočíme sušené ďatle do vody cca na 10 min.
2.
Po 10-tich minútach vodu z ďatlí vylejeme, preložíme ich do sekáčika, pridáme ľanové semienka a mak. Všetko spolu rozmixujeme.
3.
Potom pridáme tofu a očistené jablko. Dochutíme vanilkovým extraktom a podľa chuti medom alebo cukrom. Sušené ďatle sú dosť sladké, preto som okrem nich nepridávala už iné sladidlo.
4.
Zmes dáme do zapekacích misiek alebo muffinkových formičiek.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 min., až budu okraje hnedé.
6.
Po upečení necháme koláčiky poriadne vychladnúť. Pred podávaním vložíme na 1 hod. do chladničky.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...