Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makový tofu koláč so sušenými datľami

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele tofu
30 g
mak
120 g
datle sušené
10 PL
ľanové semienka
1 ks
jablko
1 KL
vanilkový extrakt

postup

1.
Najskôr namočíme sušené ďatle do vody cca na 10 min.
2.
Po 10-tich minútach vodu z ďatlí vylejeme, preložíme ich do sekáčika, pridáme ľanové semienka a mak. Všetko spolu rozmixujeme.
3.
Potom pridáme tofu a očistené jablko. Dochutíme vanilkovým extraktom a podľa chuti medom alebo cukrom. Sušené ďatle sú dosť sladké, preto som okrem nich nepridávala už iné sladidlo.
4.
Zmes dáme do zapekacích misiek alebo muffinkových formičiek.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 min., až budu okraje hnedé.
6.
Po upečení necháme koláčiky poriadne vychladnúť. Pred podávaním vložíme na 1 hod. do chladničky.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...