Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Palacinková torta s čučoriedkovým tofu krémom

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Palacinky

150 g
pohánková múka
400 ml
perlivá voda alebo mlieko
2 PL
drvené ľanové semienko
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
trstinový cukor

Krém

200 g
biele tofu
200 g
čučoriedka
20 g
trstinový cukor
1 PL
solamyl

Poleva

1 ks
čokoládový puding
250 ml
voda
20 g
trstinový cukor

postup

1.
Pripravíme si palacinkové cesto. Múku zmiešame s drveným ľanovým semienkom (kúpite v DM drogerii), vanilkovým extraktom a pomaly prilievame vodu alebo mlieko. Cesto necháme v chladničke odležať 15 min.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Čučoriedky s tofu syrom, cukrom a solamylom dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu. Hotový krém necháme v chladničke, pokým si neupečieme palacinky.
3.
Ďalej si pripravíme čokoládovú polevu. Pudingový prášok zmiešame s vodou a cukrom a privedieme k varu. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladiť.
4.
Cesto vyberieme z chladničky a na suchej teflónovej panvici upečieme cca 7 ks palaciniek.
6.
Vrch potrieme vychladnutou čokoládovou polevou. Tortu necháme v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny a podávame.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
28.8.2014 12:20 | |
+2 -0
hm,surový škrob? to sa mi nepozdáva...
Natalli115
17.3.2014 17:46 | |
+0 -0
Chcem sa spýtať, či sa palacinky netrhajú, keďže sú bez vajíčka ?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...