Pridať recept

Podimníky

ingrediencie

500 g
hladká múka
2 KL
cukor
1/2 PL
soľ
1/2 kocka
droždie
300 ml
voda
1/2 PL
mletá rasca
1 PL
masť

postup

1.
Zo surovín zamiesime polotuhé cesto a necháme 1 hodinu vykysnúť.
 
2.
Cesto rozvaľkáme, vykrajujeme väčšie bochníky, dáme na vymastený plech a potrieme masťou.
3.
Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Tradičné posúchy
Vyskúšajte kysnuté i rýchle, nekysnuté posúchy ako lacné a sýte večere
Naši predkovia museli vedieť uvariť aj z mála a najmä lacných surovín. Ich jedlá museli byť sýte, aby muži...
Letný smotanový posúch z tvarohového cesta s cuketou
Letný SMOTANOVÝ posúch s cuketou: Bez kysnutia, hotový do pár minút! Takúto dobrotu vám v žiadnej reštaurácii neurobia
Tento bleskový smotanový posúch s cuketou si jednoducho zamilujete! Stačí pár surovín a perfektný letný obed...
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...