Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vajíčková tlačenka

ikzm1
ikzm1
10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
vajce
1 pohár
kyslé sterilizované uhorky
1 konzerva
hrášok s mrkvou
1 pohár
sterilizovaná kápia
1 balíček
želatína
1 pohár
tatárska omáčka
2 kocky
zeleninový bujón
20 dkg
dusená šunka
1 PL
ocot
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.
Potrebujeme 7 vajec, pohár kyslých uhoriek, pohárik kápie, plechovku hrášku s mrkvou, želatínu, tatársku omáčku, 2 zeleninové bujóny, šunku, ocot, korenie
5.
Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok.
9.
Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia.
10.
Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot.
11.
Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína.
12.
Necháme trochu vychladnúť a pridáme pohár tatárskej omáčky.
16.
Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom.
18.
Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
trudka444
4.4.2015 16:53 | |
+0 -1
Právě ji připravujeme. :!
salamandra635
27.3.2015 09:31 | |
+1 -0
Robievala som no bez tatárskej a do nálevu málinko cukru,mám radšej sladkokyslé.....!!!
janna6311
21.4.2014 15:38 | |
+5 -2
Dúfam,že tak dobre ako to vyzeraá,tak to aj chutí....
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...