Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vajíčková tlačenka

ikzm1
ikzm1
10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
vajce
1 pohár
kyslé sterilizované uhorky
1 konzerva
hrášok s mrkvou
1 pohár
sterilizovaná kápia
1 balíček
želatína
1 pohár
tatárska omáčka
2 kocky
zeleninový bujón
20 dkg
dusená šunka
1 PL
ocot
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.
Potrebujeme 7 vajec, pohár kyslých uhoriek, pohárik kápie, plechovku hrášku s mrkvou, želatínu, tatársku omáčku, 2 zeleninové bujóny, šunku, ocot, korenie
5.
Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok.
9.
Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia.
10.
Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot.
11.
Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína.
12.
Necháme trochu vychladnúť a pridáme pohár tatárskej omáčky.
16.
Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom.
18.
Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
trudka444
4.4.2015 16:53 | |
+0 -1
Právě ji připravujeme. :!
salamandra635
27.3.2015 09:31 | |
+1 -0
Robievala som no bez tatárskej a do nálevu málinko cukru,mám radšej sladkokyslé.....!!!
janna6311
21.4.2014 15:38 | |
+5 -2
Dúfam,že tak dobre ako to vyzeraá,tak to aj chutí....
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...