Vianočný medovník
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka
4
ks
vajce
320
g
práškový cukor
320
g
tuk
7
PL
med
1,5
KL
sóda bikarbóna
1,5
PL
rum
1
KL
mletá škorica
1
balíček
perníkové korenie
postup
1.
Všetky suroviny vymiesime do vláčneho cesta, ktoré sa nesmie lepiť, a necháme 3 h v chlade odstáť.
2.
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Medovníčky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov doružova.
3.
Po upečení necháme medovníky vychladnúť. Potom ich môžeme ozdobiť cukrovou alebo čokoládovou polevou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.