Vianočný medovník
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka
4
ks
vajce
320
g
práškový cukor
320
g
tuk
7
PL
med
1,5
KL
sóda bikarbóna
1,5
PL
rum
1
KL
mletá škorica
1
balíček
perníkové korenie
postup
1.
Všetky suroviny vymiesime do vláčneho cesta, ktoré sa nesmie lepiť, a necháme 3 h v chlade odstáť.
2.
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Medovníčky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov doružova.
3.
Po upečení necháme medovníky vychladnúť. Potom ich môžeme ozdobiť cukrovou alebo čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.