Pridať recept

Motýliky

10
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Náplň

100 g
olúpané a nastrúhané jablká
50 g
polotučný tvaroh
100 g
mleté mandle
100 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 PL
jemný kukuričný škrob Dr Oetker

Cesto

300 g
hladká múka
1,5 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
80 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
citrónová kôra
200 g
polotučný tvaroh
80 g
zmäknuté maslo alebo margarín
80 ml
mlieko

Na ozdobenie

1 balíček
červené tortové želé Dr Oetker
250 ml
studená voda
2 PL
cukor
1 balíček
Tubičky na zdobenie 4 farby Dr.Oetker

Ešte potrebujeme

2 ks
plech na pečenie

postup

1.
Na prípravu náplne zmiešame v mise jablká s tvarohom, mandľami, cukrom, vanilínovým cukrom, škrobom a vareškou vymiešame dohladka.
 
2.
Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej ploche múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, kôru, tvaroh, maslo alebo margarín, mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm.
3.
Náplň rovnomerne rozotrieme na cesto. Dlhšie strany zvinieme proti sebe tak, aby jedna strana bola zrolovaná viac ako druhá a aby dotýkali. Zrolované cesto vložíme na 30 minút do mrazničky. Ostrým nožom nakrájame na 20 plátkov s hrúbkou asi 2 cm. Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie chrbtom k sebe tak, aby sa vytvorili krídla. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 25 minút
4.
Upečené motýliky necháme vychladnúť. Na ozdobenie pripravíme tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Motýliky pomocou štetca alebo pierka potrieme a necháme stuhnúť. Dozdobíme tubičkami a pestrým zdobením podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať