Pridať recept

Vaječná tlačenka so špenátom

8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Tlačenka

20 g
maslo
1 ks
jarná cibuľka
3 strúčiky
cesnaku
3 balíčky
čerstvý listový špenát 390 g
1 balíček
Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker
400 ml
smotana na varenie
ks
soľ
ks
čierne korenie
150 g
tvarohový syr typ cottage
5 ks
natvrdo uvarené vajce

Ešte potrebujeme

mikroténová fólia
forma na srnčí chrbát

postup

1.

Na prípravu tlačenky osmažíme na masle nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Pridáme špenát a necháme krátko povariť. Želatínu necháme napučať asi v 70 ml smotany na varenie počas asi 10 minút

 
2.

Zvyšnú smotanu necháme v kastróliku zahriať (nevaríme), pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.

3.

Do ešte teplej smotanovo-želatínovej zmesi metličkou vmiešame tvarohový syr a dôkladne prešľaháme. Ochutíme soľou a korením. Ručne vmiešame špenátovú zmes.

4.

Formu na srnčí chrbát vyložíme mikroténovou fóliou. Polovicu želatínovej zmesi nalejeme do formy. Na zmes položíme celé vajcia do radu vedľa seba a zalejeme ich zvyšnou želatínovou zmesou.

5.

Tlačenku odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Stuhnutú tlačenku vyklopíme z formy, odstránime mikroténovú fóliu a podávame s opečenými toastami alebo iným pečivom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Veľkonočné pochúťky
Vajíčkové špeciality na veľkonočný stôl: Plnka, aspik, tlačenka i fantastická chrenová polievka s vajcom
Z vajec môžete okrem veľkonočnej hrudky pripraviť aj iné sviatočné pochúťky. Tu je prierez tými...