Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Torta - SMAJLÍK

simonaszolnoki
simonaszolnoki
16
porcií
330
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
vajce
12 PL
polohrubá múka
12 PL
kryštálový cukor
2 ks
kypriaci prášok do pečiva
3 dl
polotučné mlieko
2 ks
vanilkový cukor
3 ks
žĺtok
2 PL
hladká múka
360 g
tuk
200 g
práškový cukor
5 dkg
džem na natretie
700 g
žltého marcipánu
1 ks
čiernej cukrárskej fixky
1 g
červeného cukrárskeho farbiva

postup

1.
Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s pr. do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Upečieme 3 pláty v olejom potretej a múkou vysypanej okrúhlej forme.
2.
Krém: Dve tretiny mlieka (asi 2 dl) dáme zohriať, v zvyšnom 1 dl rozhabarkujeme žĺtky, vanilky a múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém. Čerstvé maslo vymiešame do peny, pridáme preosiaty pr. cukor a po troške vychladnutý krém.
3.
Korpusy naplníme krémom, trochu krému necháme na potretie vrchu a stien torty. Vrch a steny torty som trošku potrela ešte ríbezľovým džemom (lepšie sa uchytí marcipán). Potom rozvaľkáme a na tortu dáme žltý marcipán. Cukrárskou fixkou (jedlou) nakreslíme oči, nos a ústa...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...