Pridať recept

Olivový chlebík

15
porcií
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hrubá múka
250 g
polohrubá múka
1 ks
sušené droždie
2 KL
kopcovitá lyžička soli
60 g
nakladaných a vykôstkovaných olív
3 dl
vlažná voda
1 PL
olivový olej
1 PL
provensálske korenie

postup

1.
Vo vlažnej vode urobíme kvások zo sušeného droždia a 1/2 Kl cukru, zmiešame z múkou a urobíme cesto, pridáme všetky suroviny a necháme vykysnúť cca 1hod.
 
2.
Po zväčšení objemu znova premiesíme a dáme na pripravený plech a necháme vykysnúť ešte 1 hodinu potom cesto narežeme po vrchu a potrieme olivovým olejom, pečieme na 220´C cca 30 minút do zhnednutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kváskový chlieb
9 dôvodov, prečo začať piecť doma kváskový chlieb!
Pečenie kváskového chlebíka predstavuje návrat ku chutným a zdravým tradíciám.
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...