Pridať recept

Domáci chlieb

1
porcia
190
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
múka hladká
40 g
droždie
400 ml
vlažná voda
3 KL
soľ
3 KL
ocot
1 KL
rasca
1 KL
cukor
3 ks
stredne veľké varené zemiaky uvarené v šupke

postup

1.

Z droždia, trochy vody a lyžičky cukru urobíme kvások. Zemiaky najemno prelisujeme, pridáme k nim preosiatu múku a dobre zmiešame aj s ostatnými prísadami, Pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút.

 
2.

Na pomúčenej doske cesto v 15-minútových intervaloch trikrát premiesime tak, aby sme kraje cesta preložili dovnútra a zvinuli do valca.

3.

Napokon vytvarujeme bochník, potrieme ho vodou a vložíme do predhriatej rúry. Asi 10 minút pečieme na 200 stupňoch C, potom teplotu znížime na 160 stupňov C a necháme ho cca 70-80 minút dopekať. Chlieb po vybratí z rúry potrieme vodou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...