Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zelený veľkonočný koláč

kuchtik1
kuchtik1
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

2 balíčky
Pizza v prášku Dr Oetker
340 ml
studená voda

Na náplň

200 g
čerstvý špenát
1 ks
rožok
250 g
tvarohový syr
2 ks
vajce
250 g
anglická slanina
3 strúčiky
cesnak
3 PL
tvrdý strúhaný syr
1 KL
soľ
1/2 KL
korenie
3 ks
vajce
1 ks
vajce na potretie

Ešte potrebujeme

koláčová forma Ø 27 cm
valček
sitko
štetec na potieranie

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame zmesi na pizzu s vodou a vypracujeme hladké cesto. Polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej formy, vytvoríme okraj.
2.
Na prípravu náplne opláchneme špenát na sitku, prelejeme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Do misy nakrájame na malé kúsky rožok, pridáme nasekaný špenát, tvarohový syr, 2 vajcia, slaninu nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr, soľ a čierne korenie.
3.
Všetko premiešame a rozotrieme do formy na cesto. Do náplne pomocou lyžice vytvoríme 3 jamky a do každej z nich vyklepneme vajce.
4.
Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 27 cm, položíme na náplň, mierne pritlačíme a potrieme pomocou štetca rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
5.
Koláč môžeme podávať teplý aj studený.
6.
Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3.
7.
Tip: Namiesto čerstvého špenátu môžeme použiť 400 g mrazeného listového špenátu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...