Zelený veľkonočný koláč
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
2
balíčky
Pizza v prášku Dr Oetker
340
ml
studená voda
Na náplň
200
g
čerstvý špenát
1
ks
rožok
250
g
tvarohový syr
2
ks
vajce
250
g
anglická slanina
3
strúčiky
cesnaku
3
PL
tvrdý strúhaný syr
1
KL
soľ
1/2
KL
korenie
3
ks
vajce
1
ks
vajce na potretie
Ešte potrebujeme
koláčová forma Ø 27 cm
valček
sitko
štetec na potieranie
postup
1.
Na prípravu cesta zmiešame zmesi na pizzu s vodou a vypracujeme hladké cesto. Polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej formy, vytvoríme okraj.
2.
Na prípravu náplne opláchneme špenát na sitku, prelejeme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Do misy nakrájame na malé kúsky rožok, pridáme nasekaný špenát, tvarohový syr, 2 vajcia, slaninu nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr, soľ a čierne korenie.
3.
Všetko premiešame a rozotrieme do formy na cesto. Do náplne pomocou lyžice vytvoríme 3 jamky a do každej z nich vyklepneme vajce.
4.
Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na placku s priemerom 27 cm, položíme na náplň, mierne pritlačíme a potrieme pomocou štetca rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
5.
Koláč môžeme podávať teplý aj studený.
6.
Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3.
7.
Tip: Namiesto čerstvého špenátu môžeme použiť 400 g mrazeného listového špenátu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.