Pridať recept

FOTORECEPT: Mäsovo zeleninový koláč

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové mäso mleté
1 ks
cuketa
1 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
vajce
4 PL
ovsené vločky
soľ
čerstvé bylinky
uvarené zemiaky
maslo

postup

1.
Cuketu nastrúhame, ak je mladá tak aj so šupkou, mrkvu nastrúhame, cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme... pridáme mleté mäso, vajíčka, veľa nasekaných byliniek /petržlenovú vňať, pažítku, rascu/, pridáme za hrsť ovsených vločiek a dobre zamiešame, osolíme. Mäso a zelenina by mali byť v pomere 1:1. Zmes by mala byť tuhšia, pretože mäso aj cuketa pri pečení pustia šťavu.
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Zdroj: evauhlik
 
2.
Mäsovú zmes dáme do formy alebo pekáčika, zakryjeme a dáme piecť na 200°C asi na 45 minút, odkryté môžeme ešte nechať zapiecť...
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Zdroj: evauhlik
3.
uvarené zemiaky popučíme, alebo rozmixujeme spolu s kúskom masla, navrstvíme na upečený mäsový koláč, vidličkou ozdobne "pobeháme"
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Zdroj: evauhlik
4.
dáme zapiecť do ružova asi na 10 minút
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Zdroj: evauhlik
5.
podávame so zeleninovým šalátom... takýto koláč chutí aj našej vnučke, spapá aj zeleninu ktorú inak nemusí...
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Fotorecept: Mäsovo zeleninový koláč
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...