Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Lístkové orechové rožky

marienkapa
marienkapa
15
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
200 g
vlašské orechy
100 g
detské piškóty
50 g
hrozienka
100 ml
mlieko
1 ks
vajce
80 g
práškový cukor

postup

1.
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na štvorce.
2.
Plnka: Orechy a piškóty pomelieme,pridáme umyté a posekané hrozienka a zalejeme teplým mliekom. Pridáme práškový cukor a premiešame. Orechovú plnku nanášame na pokrájané štvorce.
3.
Každý zviňieme do tvaru rožka a uložíme na plech. Povrch rožtekov potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista. Vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...