Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Lístkové orechové rožky

marienkapa
marienkapa
15
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
200 g
vlašské orechy
100 g
detské piškóty
50 g
hrozienka
100 ml
mlieko
1 ks
vajce
80 g
práškový cukor

postup

1.
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na štvorce.
2.
Plnka: Orechy a piškóty pomelieme,pridáme umyté a posekané hrozienka a zalejeme teplým mliekom. Pridáme práškový cukor a premiešame. Orechovú plnku nanášame na pokrájané štvorce.
3.
Každý zviňieme do tvaru rožka a uložíme na plech. Povrch rožtekov potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista. Vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...