Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Lístkové orechové rožky

marienkapa
marienkapa
15
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
200 g
vlašské orechy
100 g
detské piškóty
50 g
hrozienka
100 ml
mlieko
1 ks
vajce
80 g
práškový cukor

postup

1.
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na štvorce.
2.
Plnka: Orechy a piškóty pomelieme,pridáme umyté a posekané hrozienka a zalejeme teplým mliekom. Pridáme práškový cukor a premiešame. Orechovú plnku nanášame na pokrájané štvorce.
3.
Každý zviňieme do tvaru rožka a uložíme na plech. Povrch rožtekov potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista. Vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...