Pridať recept

Marhuľový koláč

ingrediencie

4 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
250 g
polohrubá múka
1 dl
voda
1 dl
olej
1 ks
kypriaci prášok
1 PL
kakao
marhuľový džem
2 ks
vanilkový puding (alebo zlatý klas)
1 PL
cukor
1 ks
marhuľový kompót
voda

postup

1.
V mise si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne prilievame vodu, potom olej. Na záver pridáme preosiatú múku s kypriacim práškom. Polovicu cesta vylejeme na pripravený plech na pečenie a do druhej polovice pridáme kakao a premiešame.
 
2.
Nalejeme na biele cesto a dáme piecť na 20 minút na 180 stupňov. Upečený koláč necháme trocha prechladnúť.
3.
Potom naňho natrieme marhuľový džem a naukladáme odkvapkané marhule. Šťavu z kompóta doplníme do 800 ml vodou a spolu s 1 lyžicou cukru a 2 pudingmi uvaríme hustý puding. Nalejeme ho na vrch koláča a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať