FOTORECEPT: Veselé zvieratká z lineckého cesta
50
porcií
155
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
125
g
tuk na pečenie
100
g
cukor práškový
3
g
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
citrónová kôra
1
ks
vajce
1
pohár
pikantný džem na potretie
1
balíček
zdobenie pestré DrOetkera
1
ks
čokoládová poleva na ozdobenie
podľa chuti
mandle na ozdobenie
postup
1.
Pripravila som si maslo, cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vajce...
2.
Do múky s práškom do pečiva som rozbila vajce a okolo som nakrájala tuk na pečenie. potom som pridala aj citrónovú koru.
3.
Vypracovala som cesto, ktoré som nechala 2 hodiny v chladničke.
4.
Na vykrajovanie som použila vykrajovaciu formu na keksíky.
5.
Cesto som po odležaní vyvaľkala na obdĺžnik (veľkosť 23x33cca a hr.3 mm). Vykrajovaciu formu s vložkou som položila na plech, ostrím hore. Rozvaľkané cesto na valčeku prenesieme na vykrajovaciu formu.
6.
Valčekom prejdeme niekoľkokrát po ceste, pokiaľ sa všetky keksíky nevykroja.
7.
Formu odstránime a keksíky nám ostanú na plechu. Takto opakujeme proces, pokiaľ máme cesto.
8.
Keksíky dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov a pečieme asi 15 min.
9.
Ja som plnila keksíky ríbezľovým džemom.
10.
Zdobila som čokoládovou polevou a farebnými cukrovými guličkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.