Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škoricovo-hrozienkové slimáky z kokosového cukru

hanus_prg
hanus_prg
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
tofu syr biely
120 ml
kokosový tuk rozpustený
100 g
kokosový cukor
1 KL
mletá škorica
1 KL
vanilkový extrakt
150 ml
sójový jogurt biely
2,5 šálky
celozrnná špaldová múka
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
sóda bikarbóna
1/2 KL
soľ

Plnka

3 PL
med
2 PL
kokosový tuk rozpustený
1/2 KL
mletá škorica
1/2 KL
mletý zázvor
2 hrste
hrozienka

postup

1.
Do mixéra vložíme tofu syr, sójový jogurt, kokosový cukor a roztopený kokosový tuk, škoricu a vanilkový extrakt. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
2.
Sypké suroviny zmiešame s tekutými a vypracujeme tuhé cesto.
3.
Podľa potreby pridáme múku tak, aby nám vzniklo pevné cesto, ktoré potom rozvaľkáme na cca 0,5 cm hrubý plát.
4.
Na plnku si zmiešame roztopený med s kokosovým tukom, škoricou a zázvorom. Potom ňou potrieme cesto. Nakoniec cesto posypeme hrozienkami.
5.
Cesto zvinieme do rolády a nakrájame na rovnaké kusy. Ak použijete formu s priemerom 20 cm, doporučujem nakrájať cesto rozdeliť na 17 ks. Okrúhlu formu potrieme olejom a uložíme do nej nakrájaných slimákov tesne vedľa seba.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...