Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Škoricovo-hrozienkové slimáky z kokosového cukru

hanus_prg
hanus_prg
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
tofu syr biely
120 ml
kokosový tuk rozpustený
100 g
kokosový cukor
1 KL
mletá škorica
1 KL
vanilkový extrakt
150 ml
sójový jogurt biely
2,5 šálky
celozrnná špaldová múka
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
sóda bikarbóna
1/2 KL
soľ

Plnka

3 PL
med
2 PL
kokosový tuk rozpustený
1/2 KL
mletá škorica
1/2 KL
mletý zázvor
2 hrste
hrozienka

postup

1.
Do mixéra vložíme tofu syr, sójový jogurt, kokosový cukor a roztopený kokosový tuk, škoricu a vanilkový extrakt. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
2.
Sypké suroviny zmiešame s tekutými a vypracujeme tuhé cesto.
3.
Podľa potreby pridáme múku tak, aby nám vzniklo pevné cesto, ktoré potom rozvaľkáme na cca 0,5 cm hrubý plát.
4.
Na plnku si zmiešame roztopený med s kokosovým tukom, škoricou a zázvorom. Potom ňou potrieme cesto. Nakoniec cesto posypeme hrozienkami.
5.
Cesto zvinieme do rolády a nakrájame na rovnaké kusy. Ak použijete formu s priemerom 20 cm, doporučujem nakrájať cesto rozdeliť na 17 ks. Okrúhlu formu potrieme olejom a uložíme do nej nakrájaných slimákov tesne vedľa seba.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...