Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Kakaové tofu cestoviny s mangom

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
kukuričné cestoviny
30 g
sušené sójové mlieko
1 ks
pudingový prášok, kakaový
1 KL
škorica
70 g
datlový sirup
200 g
biele tofu
1 ks
mango

postup

1.
Kukuričné cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu do mäkka. Potom ich dáme variť do mlieka. Na mlieko si zmiešame sušený nápoj s 2 dl vody a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka hodíme cestoviny a na miernom plameni ich varíme, pokým sa mlieko neodparí.
2.
Medzitým si pripravíme puding, ktorý uvaríme z vody. 2,5 dl vody zmiešame s pudingovým práškom a škoricou. Necháme zovrieť a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme poriadne vychladiť.
3.
Vychladnutý puding rozmixujeme s tofu syrom na hladkú kašu a osladíme ďatlovým sirupom. Ak nemáme sirup, môžeme osladiť medom alebo cukrom.
4.
Uvarené a vychladnuté cestoviny zmiešame s kakaovou tofu plnkou.
5.
Cestoviny uložíme do silikónovej formy, navrch uložíme nakrájané kusy manga a dáme vychladiť na noc do chladničky.
6.
V chladničke nám dezert trochu zhustne, ale určite treba rátať s tým, že to niesú klasické zapečené cestoviny, ktoré sa budú dobre krájať. Vychladený dezert môžeme zo silikónovej formy naberať i lyžicou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...