Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kakaové tofu cestoviny s mangom

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
kukuričné cestoviny
30 g
sušené sójové mlieko
1
pudingový prášok, kakaový
1 KL
škorica
70 g
datlový sirup
200 g
biele tofu
1
mango

postup

1.
Kukuričné cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu do mäkka. Potom ich dáme variť do mlieka. Na mlieko si zmiešame sušený nápoj s 2 dl vody a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka hodíme cestoviny a na miernom plameni ich varíme, pokým sa mlieko neodparí.
2.
Medzitým si pripravíme puding, ktorý uvaríme z vody. 2,5 dl vody zmiešame s pudingovým práškom a škoricou. Necháme zovrieť a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme poriadne vychladiť.
3.
Vychladnutý puding rozmixujeme s tofu syrom na hladkú kašu a osladíme ďatlovým sirupom. Ak nemáme sirup, môžeme osladiť medom alebo cukrom.
4.
Uvarené a vychladnuté cestoviny zmiešame s kakaovou tofu plnkou.
5.
Cestoviny uložíme do silikónovej formy, navrch uložíme nakrájané kusy manga a dáme vychladiť na noc do chladničky.
6.
V chladničke nám dezert trochu zhustne, ale určite treba rátať s tým, že to niesú klasické zapečené cestoviny, ktoré sa budú dobre krájať. Vychladený dezert môžeme zo silikónovej formy naberať i lyžicou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...