FOTORECEPT: Veľkonočný špenátový koláč
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
250
g
polohrubá múka
1/2
kocka
droždie
300
ml
vlažná voda
1
KL
soľ
listový špenát
3
ks
vajce
2
PL
kyslá smotana
4
strúčiky
cesnaku
syr tvrdý
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
do misky preosejeme múku, droždie rozmiešame vo vode, vylejeme do múky, pridáme soľ a hneď zamiesime cesto, ak je moc tuhé pridáme trochu vody... zakryjeme a necháme nakysnúť
2.
čerstvý špenát sparíme horúcou vodou, scedíme a posekáme, alebo použijeme mrazený, ktorý len rozmrazíme a necháme na sitku odiecť z prebytočnej vody... špenát dáme do misky, pridáme dve vajcia, kyslú smotanu, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme a zamiešame
3.
vykysnuté cesto rozvaľkáme buď na jeden veľký plech alebo na dva okrúhle, okraje necháme vyvýšené... na cesto dáme špenátovú plnku
4.
do stredu rozklepneme jedno vajíčko a ozdobíme kockami syra
5.
môžeme spraviť aj mäsovú verziu, ja som použila dlhé párky, aby držali spojila som ich špáradlom, ktoré po upečení vyberiem
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.