Pridať recept

FOTORECEPT: Veľkonočný špenátový koláč

Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Zdroj: evauhlik
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
1/2 kocka
droždie
300 ml
vlažná voda
1 KL
soľ
listový špenát
3 ks
vajce
2 PL
kyslá smotana
4 strúčiky
cesnaku
syr tvrdý
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
do misky preosejeme múku, droždie rozmiešame vo vode, vylejeme do múky, pridáme soľ a hneď zamiesime cesto, ak je moc tuhé pridáme trochu vody... zakryjeme a necháme nakysnúť
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Zdroj: evauhlik
 
2.
čerstvý špenát sparíme horúcou vodou, scedíme a posekáme, alebo použijeme mrazený, ktorý len rozmrazíme a necháme na sitku odiecť z prebytočnej vody... špenát dáme do misky, pridáme dve vajcia, kyslú smotanu, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme a zamiešame
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Zdroj: evauhlik
3.
vykysnuté cesto rozvaľkáme buď na jeden veľký plech alebo na dva okrúhle, okraje necháme vyvýšené... na cesto dáme špenátovú plnku
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Zdroj: evauhlik
4.
do stredu rozklepneme jedno vajíčko a ozdobíme kockami syra
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Zdroj: evauhlik
5.
môžeme spraviť aj mäsovú verziu, ja som použila dlhé párky, aby držali spojila som ich špáradlom, ktoré po upečení vyberiem
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Zdroj: evauhlik
6.
koláče necháme ešte aspoň 20 minút podkysnúť a potom ich dáme do vyhriatej rúry na 250°C a pečieme asi 15 minút
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Fotorecept: Veľkonočný špenátový koláč
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
4.4.2014 15:39 | |
+3 -1
Výborná je najmä verzia bez párok, nechať vyniknúť chuť špenátu a aj je zdravšia. Ukladám do obľúbených. :3
evauhlik
4.4.2014 20:06 | |
+3 -0
ja mám tiež radšej bez párkov, ale chlapi chcú zase takú párkovú *503* tak sa snažím vyhovieť všetkým :/
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zrazu vám niečo chýba? Tieto jednoduché TRIKY zachránia vaše veľkonočné pečenie! Ako a čím nahradiť
Tieto jednoduché TRIKY zachránia vaše veľkonočné pečenie! Ako a čím nahradiť jednotlivé suroviny? Čítajte!
Pustili ste sa do pečenia a zrazu ste zistili, že vám chýba niektorá z dôležitých ingrediencií? Máme...
Tatranské rezy
Tieto úžasné LONDÝNSKE REZY trhajú rekordy! Recept je zo starej kuchárskej knižky, ktorý nikde inde nenájdete
Najobľúbenejší recept na Londýnske (Tatranské) rezy podľa tradičného postupu, ktorý pripravovali už naše...
21 tradičných receptov na veľkonočné pečenie: Najobľúbenejšie zákusky a koláče na Veľkú Noc
21 tradičných receptov na veľkonočné pečenie: Najobľúbenejšie zákusky a koláče na Veľkú Noc
Vybrali sme pre vás tie najlepšie a najobľúbenejšie zákusky na Veľkú Noc.