Pridať recept

Treska v majonéze, FOTORECEPT

ingrediencie

1 kg
mrazená treska
3 ks
stredne veľké cibule
3 ks
mrkva
4 ks
sterilizovaná uhorka
2 PL
plnotučná horčica
250 ml
ocot
400 g
majonéza
3 ks
bobkový list
1 KL
korenie čierne celé
1 KL
mleté čierne korenie
3 KL
soľ

postup

Jeden z najznámejších majonézových šalátov v overenom recepte. Perfektná domáca treska. 

1.

Do hrnca dáme zovrieť tri litre vody a 250 ml octu, pridáme bobkový list, soľ a celé čierne korenie, necháme zovrieť, pridáme mrkvu a varíme asi 15-20 minút, keď je mrkva uvarená, nie rozvarená, pridáme rybie filety, necháme len prevrieť a odstavíme z ohňa... necháme vo vode mierne vychladnúť... mrazené filety netreba dlho variť ale ak použijeme čerstvú, prípadne chladenú rybu tú treba variť dlhšie...

Fotorecept: Treska v majonéze
Fotorecept: Treska v majonéze
Zdroj: evauhlik
 
2.

Pokiaľ nám ryba chladne nakrájame si cibuľu, uhorky, pridáme horčicu, majonézu, uvarenú mrkvu a rybu.

Fotorecept: Treska v majonéze
Fotorecept: Treska v majonéze
Zdroj: evauhlik
3.

Všetko spolu premixujeme ponorným mixérom... dochutíme čiernym korením, ak treba soľou, prípadne nálevom z uhoriek.

Fotorecept: Treska v majonéze
Fotorecept: Treska v majonéze
Zdroj: evauhlik
4.

Hotový šalát dáme do uzatvárateľnej nádoby, do chladničky aspoň na 12 hodín.

Fotorecept: Treska v majonéze
Fotorecept: Treska v majonéze
Zdroj: evauhlik
5.

Nielen na raňajky, či desiatu ale aj ako netradičné pohostenie je tento šalát neprekonateľný...

Fotorecept: Treska v majonéze
Fotorecept: Treska v majonéze
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
22.1.2021 20:35 | |
+7 -1
S malými úpravami, bol som veľmi spokojný s výsledkom (pozor: niekedy vezmem 500 g tresky, niekedy vezmem 150g, takže množstvá všetkého treba upraviť - zle veď každý máme v oku "normálne, primerané množstvo". Tentokrát som obil menšiu porciu ryby, 200g: - tresku som varil niekoľko minút (3..4..5) - trochu octu (niektorí doporučujú takmer 20-25% do vody ocot, mne sa to zdalo veľa - dal som 2 pol. lyžice, 5 ks nové korenie, 5 ks čierne korenie, bobkový list, a nezabudnite soľ (ja občas zabudnem). Soľ "přiměřeně".. voda má byť chutne slaná - žiaden mixér! podľa rád z iných receptov som ju nalámal prstami na kúsky: menšie-väčšie kúsky, viac menšie 1x1 cm - pridal som karotku s hráškom (hrášok nie je bežný, recepty hovoria len o karotke), tentokrát bol steriliz., lebo som iný nemal, nemalo to chybu, ale najradšej mám mrazenú zmes: obvarenú len 1-2-3 minúty = chrumkavé, ale prevreté) - pridal som 1/2 strednú cibuľu, nakrájanú na menšie kúsky a 1-2 ks steril. uhorku - na drobné kúsky - lyžicu plnotučnej horčice horčice, prípadne stačí 1/2 lyžice.. Neprežeňte to, netreba ju cítiť - záver: 1-2 pol.lyž. kyslej smotany, 1 pol. lyžica plnotuč.jogurtu, 1-2 lyž. majonézy, ALE: ja som použil výrobok od SABI (Milk Agro): vyrábajú "jogurtovú tatárku". Je to super výrobok: chuťou blízky tatarke či majonéze, má len 128 kcal/100g a cena za 150g kelímok je len okolo 30 centov (Hellmans má cez 600 kcal/100g, cena cca 0,70e/100g). Nakoniec, je to jedno. Urobte si mix smotany, jogurtu a tatarky, ktorý vám bude chutiť. Ani jednu položku neperežeňte, lebo nebudete spokojní. - nechať odstáť. Chvíľu.. hodinu.. v chlade.. a asi najlepšie na druhý deň po skladovaní v chladničke. Tým, že som nemixoval, to nemá úplne štruktúru výrobku z obchodu, ale vzhľad trochu blížiaci sa vianočnému zem.šalátu, ale - chuť super(!), kvalita bez éčiek - super..
Anonymný nick
22.12.2019 21:40 | |
+12 -3
moj recept..1 balik ryba COD-je absolutne bez kosti, 1L voda+3,5 dcl ocot.5ks cele cierne korenie ,5ks nove korenie-cele,bobkovy list,1 strucik cesnaku,sol..toto spolu uvarime-ryba nesmie byt rozvarena.odstavime..medzitym si uvarime 3-4 mrkvy zvlast-nemusi byt kysela.... po vychladnuti rybu rozdrvime prstami v miske,/nerobte z toho omacku/ pridame biele korenie-nie vela,horcicu,nakrajanu uvarenu mrkvu,nadrobno nakrajane uhorky pripadne stavu z uhoriek podla chuti a strednu cibulu nadrobno nakrajanu....potom uz len majonezu a davku trpezlivosti= musi 24 hodin stat v chladnicke,aby sa chute spojili dobru chut!
Anonymný nick
24.11.2016 07:31 | |
+9 -13
Môj kamarát, rybár, takúto tresku doma robil z plevelných resp "bielych" rýb....bola výýborná !!
Anonymný nick
18.2.2019 22:05 | |
+8 -6
je to pravda ja tiez pouzivam hociaku morsku bielu rybu a je to vynikajuce. To je len hlupy predsudok ze to musi byt treska. Ked je k dostaniu tak preco nie, ale nie je to zakon