Pridať recept

Pikantný králik

8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
králik
500 g
bravčový bôčik
2 ks
cesnaku
3 PL
olivový olej
2 ks
cibuľa
4 PL
kečup
štipiek
tymian
100 g
slanina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
citrónová šťava
1 pohár
vývar

postup

1.
Králika nakrájame a smažíme. Bôčik nakrájame na väčšie kúsky, potrieme cesnakom a dochutíme podľa potreby. Polejeme troškou oleja, citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme pokrájanú cibuľu a spolu všetko premiešame. Cez noc necháme odstáť.
 
2.
Na druhý deň dáme piecť do trúby, podlievame vývarom a pečieme na miernom stupni. Pridáme kečup, lyžicu tymianu, premiešame a podlejeme vývarom. Pečieme až kým je mäso mäkké a do ružova upečené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...