Pridať recept

Morčacie prsia so zemiakmi

ingrediencie

12 ks
zemiaky
600 g
morčacie prsia
3 strúčiky
cesnaku
olej
soľ
vegeta
grilovacie korenie
korenie na zemiaky
menší ľadový šalát
2 ks
paradajka
1/2 ks
uhorka
1 ks
paprika
100 g
balkánsky syr

postup

1.
Morčacie prsia si jemne naklepeme a osolíme. Do misy si dáme troška oleja, grilovacie korenie a vegetu a v tejto marináde necháme aspoň hodinu mäso postáť.
 
2.
Zemiaky nakrájame na plátky, pridáme k ním nakrájaný cesnak, osolíme a okoreníme korením na zemiaky. Do jánskeho skla dáme vrstvu zemiakov, potom vrstvu mäsa a opäť zemiaky.
3.
Zakryjeme a dáme do trúby na 180 stupňov na 1 hodinu.
4.
Medzitým si pripravíme šalát - zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Balkánsky syr nakrájame na malé kocky a primiešame k zelenine. Keďže tento syr je dosť slaný, šalát netreba nijako dochucovať, stačí pokvapkať olivovým olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
11.2.2015 21:38 | |
+12 -10
Každá rúra je iná, nikdy som to nerobila dlhšie ako hodinu a mäso bolo vždy hotové.
Anonymný nick
8.2.2015 12:07 | |
+24 -13
Dnes toto jedlo varím, ale asi nebudeme obedovať. Prešlo 30 minút, mäso stále surové, ružové, zemiaky rovnako. Chcela som sa držať receptu, ale nemôžem. Za hodinu pri 180 zakryté nemôže byť toto jedlo hotové. Teraz musím niečo vyriešiť, zvýšim teplotu, odokryjem. Je recept reálny alebo fiktívny? Skúšali ste ho niekedy robiť? :? :(
Podobné články
Kuracie rezne
Toto je FINTA na dokonale tenučký, rovnomerne naklepaný rezeň! Jednoduchá metóda, ktorú takmer nikto nepozná + recepty
Ak sa dnes chystáte pripravovať rezne, vyskúšajte tento málo známy spôsob, ako ich rovnomerne naklepať. Funguje...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.