Pridať recept

Veterníky ako od babičky

25
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Odpaľované cesto

10 PL
voda
100 g
palmarín
125 g
polohrubá múka
4 ks
vajce
stipka soli

Žĺtkový krém

500 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor´
3 PL
polohrubá múka
1 balíček
vanilkový puding
200 g
kryštálový cukor
250 g
maslo

Snehová pena

4 ks
bielok
300 g
kryštálový cukor

postup

Neodolateľné veterníky z odpaľovaného cesta, plnenené žĺtkovým krémom a snehovou penou. 

1.

Postup odpaľovaného cesta: V hrnci necháme zovrieť vodu a palmarin so štipkou soli. Keď sa tuk roztopí, prisypeme múku a uvaríme hustú kašu. Cesto sa nám začne odliepať od nádoby. Odstavime so sporáka a ešte do horúcej kaše pridávame vajíčka jednotlivo. Vždy dobre premiešame. Zo zásady miešame vareškou, nie ručným šlahačom. Cesto dáme do cukrárenského vrecka z ozdobnou špičkou a nastriekame na suchý plech. Rúru vyhrejeme na 220°C, a keď dáme veterníky piecť znížime na 200°C a pečieme zhruba 20 minút. Rúru neotvárame, aby nám veterníky nespľasli. Z tejto dávky by malo vísť 25 kusov.

 
2.

Postup žĺtkového krému: Dáme si zovrieť 350 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame vanilkový cukor, vanilkovy puding, žĺtka a múku. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Odstavíme so sporáka a ešte do horúcej kaše pridáme cukor. Keď máme kašu vychladanú, pridáme maslo a ručným šlahačom vymiešame krém. Krém máme pripravený na plnenie.

3.

Snehová pena: Nad parou miešame bielka s cukrom 15 minút ručným šlahačom na najmenšom stupni do hustej peny. Necháme vychladnúť.

4.

Dokončenie veterníkov: Veternikom zrežeme vrchy. Naplníme žĺtkovým krémom pomocou cukrárenského vrecka, potom snehovou penou a prikryjeme odrezanými klobúčikmi. Vrch posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
24.10.2021 21:21
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
ZOLISTAV
3.11.2019 13:46 | |
+20 -9
Chválim! Super recept, odporúčam, všetko sa podarilo presne podľa receptu. Urobila som iba malú zmenu: namiesto palmarínu som dala maslo. Mňam !!!
Szali
10.11.2018 19:42 | |
+71 -38
Pepek27,originálne veterníky majú mať karamelovú šľahačku a pod ňou vanilkový puding a vrch veterníka je namočený do fondánovej polevy karamelovej farby.To by si si ešte len pochutnal!Takýto popis je v ČSN a nie kadejaké vymýšľance.
Podobné články
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...
Babicka
Recepty od babičky – bez mäsa
Máme pre vás tip na skvelú knihu, v ktorej nájdete recepty iba na  bezmäsité jedlá, na ktorých si rozhodne...
Babickine mucniky a ine dobroty
Babičkine múčniky a iné dobroty
Babičkine múčniky a iné dobroty - Ďalšia skvelá kniha do série R.Magáta, tentoraz pre mlsné jazýčky...