Pridať recept

Zapekaná tekvica

ingrediencie

800 g
mladá tekvica
200 g
hladká múka
3 ks
vajce
2 dl
mlieko
1 PL
olej
soľ
olej na vyprážanie
100 g
syr
1 dl
kyslá pochúťková smotana

postup

1.
Tekvicu najskôr olúpeme a nakrájame ju na plátky. Plátky osolíme a necháme niekoľko minút odležať. Vajíčka vyšľaháme s múkou, mliekom a olejom. Zmes ešte trochu osolíme. Plátky tekvice osušíme papierovou utierkou. Plátky potom namáčame v pripravenom ceste a vypražíme na rozpálenom oleji.
 
2.
Keď sú tekvice do zlata vypražené, poukladáme ich do pekáča, posypeme syrom, ktorý sme nastrúhali, zalejeme smotanou v rozohriatej rúre zapečieme. Pokrm môžeme podávať so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvicové dobroty počas celého roka
Pripravte si zásoby tekvicového pyré: Takto chutí najlepšie
Aj jeseň nám prináša do komôrky zásobu dobrôt, ktorú si môžeme vychutnať počas celého roka. Tekvicové...
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...