Zapekaná tekvica
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
mladá tekvica
200
g
hladká múka
3
ks
vajce
2
dl
mlieko
1
PL
olej
soľ
olej na vyprážanie
100
g
syr
1
dl
kyslá pochúťková smotana
postup
1.
Tekvicu najskôr olúpeme a nakrájame ju na plátky. Plátky osolíme a necháme niekoľko minút odležať. Vajíčka vyšľaháme s múkou, mliekom a olejom. Zmes ešte trochu osolíme. Plátky tekvice osušíme papierovou utierkou. Plátky potom namáčame v pripravenom ceste a vypražíme na rozpálenom oleji.
2.
Keď sú tekvice do zlata vypražené, poukladáme ich do pekáča, posypeme syrom, ktorý sme nastrúhali, zalejeme smotanou v rozohriatej rúre zapečieme. Pokrm môžeme podávať so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.