Pridať recept

Perníkový koláč

ingrediencie

1 ks
vajce
35 dkg
polohrubá múka
35 dkg
kryštálový cukor
2 PL
džemu do cesta
2 dl
mlieko
1 dl
olej
1 balíček
kypriaci prášok do perníka
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
kakao
100 g
čokoláda
trochu
maslo
3 KL
práškový cukor
trochu
mlieko
trochu
džemu najlepšie ríbezľového

postup

1.
Zmiešame suroviny : vajce, múku, cukor, džem, mlieko, olej, prášok do perníku, vanilkový cukor, škoricu, kakao
 
2.
Vymastíme si plech a vysypeme hrubou múkou, vylejeme naň cesto a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov na približne 15 min.
3.
Na ešte teplý korpus natrieme trochu džemu
4.
spravíme si čokoládovú polevu z čokolády, práškového cukru, masla a mlieka a vylejeme ju na vychladený koláč a necháme stuhnúť :) Dbrú chuť :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
herichovaslavomira
13.4.2015 14:30 | |
+2 -7
tam este lyžička sody bikaC aby bol pernik nadychanbe pernikoveperniknadychanypernikovepridatIte pridat.Inak výborný,rychlo sa upiekol a aj zjedol
Pou_5
1.3.2015 10:55 | |
+6 -1
"trochu" je dosť nepresný pojem. *503*
Podobné články
15x perníkový koláč: Výborné voňavé koláče, ktoré nikdy nesklamú
15x perníkový koláč: Výborné voňavé koláče, ktoré nikdy nesklamú
Báječné perníky v tých najlepších receptoch. Hotové sú raz-dva. Ktorý vyskúšate ako prvý?
Perníky
Najlepšie perníky: Šťavnaté, voňavé a krásne jednoduché
10 vynikajúcich a overených receptov na tie najlepšie perníky.
Jablkovo-mrkvový perník s orechami
Jablkovo-mrkvový perník s orechami, tak jemný, až sa rozplýva na jazyku! Výborný HRNČEKOVÝ recept, ktorý zvládne každý
Krásne vláčny a zároveň krehký. Jablkovo-mrkvový perník, ktorý prevonia celý dom a chutí celej rodine.
Korenistý perník s citrónovou polevou
Voňavý perník: Skvelý koláč na sviatočný stôl aj ku káve vo všedný deň
Ak máte radi perníky, vyskúšajte tento, ktorý je prevoňaný medom a hrejivými koreninami v dokonalej harmónii.
3 TOP cuketovo-kakaové koláče
TOP 3 cuketovo-kakaové koláče
Kto raz vyskúšal pridať cuketu do koláčového cesta, rád sa k tomuto nápadu vráti. Má to jeden prostý dôvod...