Pridať recept

Fotorecept: Domáci králik na smotane

ingrediencie

1 ks
králik
4 ks
mrkva
2 ks
petržlen
ks
zeler
1 ks
citrón
500 ml
sladká smotana
150 ml
kyslá pochúťková smotana
2 PL
hladká múka
4 ks
bobkový list
1 PL
korenie celé nové
1 KL
soľ
1 ks
cibuľa
4 PL
olej

postup

1.
Králika rozporcujeme, predné a zadné nohy odložíme na vyprážanie a zbytok králika, posolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán, odložíme a na výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu. Opečené kúsky králika dáme na pekáč, polejeme cibuľou, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, všetky koreniny a zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo všetko zaliate a zakryté dáme do rúry. Dusíme do mäkka asi 45 minút. Mäso vyberieme, vyberieme aj koreniny a bobkový list a všetku zeleninu aj s múkou rozmixujeme, pridáme sladkú aj kyslú smotanu.Všetko privedieme do varu a podľa potreby omáčku rozriedime, dochutíme šťavou z citróna. Podávame s knedľou a dochutíme brusnicovým džemom.
Fotorecept: Domáci králik na smotane
Fotorecept: Domáci králik na smotane
Zdroj: damisa
 
Fotorecept: Domáci králik na smotane
Fotorecept: Domáci králik na smotane
Zdroj: damisa
Fotorecept: Domáci králik na smotane
Fotorecept: Domáci králik na smotane
Zdroj: damisa
Fotorecept: Domáci králik na smotane
Fotorecept: Domáci králik na smotane
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať