Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou

hanus_prg
hanus_prg
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová hladká múka
50 g
kokosový cukor
100 g
prepustené maslo Ghee
3 dl
sójové mlieko
7 g
sušené droždie
1 ks
vajce
1 ks
citrón

Plnka

500 g
surová červená repa
80 g
mletý mak
4 PL
kokosový cukor
10 PL
sójové mlieko
maslo na potretie

postup

1.
Do pekárne na chleba vložíme suroviny v tomto poradí: múka, roztopené maslo, vlažné mlieko, vajce, cukor a droždie. Zapneme program cesto. Po cca 90 min. máme cesto krásne spracované a vykysnuté.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Červenú repu očistíme a nastrúhame najemno. Môžeme ju i posekať v sekáčiku, je to rýchlejšie.
3.
Do horúceho mlieka na panvici prisypeme mak, pridáme cukor a povaríme cca 2 min. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
4.
Vychladnutý mak zmiešame s postrúhanou červenou repou. Podľa chuti môžeme pridať trocha rumu.
5.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Obe rozvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme plnkou.
7.
Jednotlivé narezané trojuholníky od seba nemusíme oddeliť, preložíme ich na plech všetky spolu. Takto sa upečú pekne dohneda, nestratia svoj tvar a po upečení sa budú dať ľahko od seba oddeliť.
8.
Pečieme pri teplote 190 stupňov 35 - 40 min. Po upečení ich hneď potrieme teplým roztopeným Ghee maslom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...