Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou

hanus_prg
hanus_prg
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová hladká múka
50 g
kokosový cukor
100 g
prepustené maslo Ghee
3 dl
sójové mlieko
7 g
sušené droždie
1 ks
vajce
1 ks
citrón

Plnka

500 g
surová červená repa
80 g
mletý mak
4 PL
kokosový cukor
10 PL
sójové mlieko
maslo na potretie

postup

1.
Do pekárne na chleba vložíme suroviny v tomto poradí: múka, roztopené maslo, vlažné mlieko, vajce, cukor a droždie. Zapneme program cesto. Po cca 90 min. máme cesto krásne spracované a vykysnuté.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Červenú repu očistíme a nastrúhame najemno. Môžeme ju i posekať v sekáčiku, je to rýchlejšie.
3.
Do horúceho mlieka na panvici prisypeme mak, pridáme cukor a povaríme cca 2 min. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
4.
Vychladnutý mak zmiešame s postrúhanou červenou repou. Podľa chuti môžeme pridať trocha rumu.
5.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Obe rozvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme plnkou.
7.
Jednotlivé narezané trojuholníky od seba nemusíme oddeliť, preložíme ich na plech všetky spolu. Takto sa upečú pekne dohneda, nestratia svoj tvar a po upečení sa budú dať ľahko od seba oddeliť.
8.
Pečieme pri teplote 190 stupňov 35 - 40 min. Po upečení ich hneď potrieme teplým roztopeným Ghee maslom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...