Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldovníky s makom a červenou repou

Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová hladká múka
50 g
kokosový cukor
100 g
prepustené maslo Ghee
3 dl
sójové mlieko
7 g
sušené droždie
1 ks
vajce
1 ks
citrón

Plnka

500 g
surová červená repa
80 g
mletý mak
4 PL
kokosový cukor
10 PL
sójové mlieko
maslo na potretie

postup

1.
Do pekárne na chleba vložíme suroviny v tomto poradí: múka, roztopené maslo, vlažné mlieko, vajce, cukor a droždie. Zapneme program cesto. Po cca 90 min. máme cesto krásne spracované a vykysnuté.
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Červenú repu očistíme a nastrúhame najemno. Môžeme ju i posekať v sekáčiku, je to rýchlejšie.
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Zdroj: hanus_prg
3.
Do horúceho mlieka na panvici prisypeme mak, pridáme cukor a povaríme cca 2 min. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Zdroj: hanus_prg
4.
Vychladnutý mak zmiešame s postrúhanou červenou repou. Podľa chuti môžeme pridať trocha rumu.
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Zdroj: hanus_prg
5.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Obe rozvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme plnkou.
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Zdroj: hanus_prg
6.
Cesto zrolujeme a narežeme na trojuholníky.
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Zdroj: hanus_prg
7.
Jednotlivé narezané trojuholníky od seba nemusíme oddeliť, preložíme ich na plech všetky spolu. Takto sa upečú pekne dohneda, nestratia svoj tvar a po upečení sa budú dať ľahko od seba oddeliť.
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Zdroj: hanus_prg
8.
Pečieme pri teplote 190 stupňov 35 - 40 min. Po upečení ich hneď potrieme teplým roztopeným Ghee maslom.
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Fotorecept: Špaldovníky s makom a červenou repou
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať