Pridať recept

Veľkonočný špenátový koláč

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 ml
ovsené vločky
150 ml
horúca voda
1 ks
mrazený špenát
150 g
polorhuba muka
2 PL
olej
1 ks
sušené droždie Dr.Oetker
1 ks
rasca, sol, vegeta
1 ks
cesnaku
2 ks
vajce
20 g
maslo

postup

1.
1. Ovsené vločky zalejeme vlažnou vodou a necháme napučať. V múke zamiešame droždie, pridáme napučané ovsené vločky, olej, soľ, rascu a vypracujeme cesto.
 
2.
2. Pripravíme plnku: Na panvici zohrejeme olej a pridáme maslo. Po rozpustení pridáme nadrobno pokrajaný cesnak a opečieme. Vložíme špenát a chvíľu podusíme. Potom pridáme múku rozmiešanú vo vode, osolíme, okoreníme a necháme prevrieť. Do vlažnej masy pridáme rozmiešané vajcia a premiešame.
3.
3. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Cesto rozvaľkáme, vyložíme ním dno formy s priemerom 28 cm a necháme nakysnúť. Na cesto rozložíme plnku a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať