Pridať recept

FOTORECEPT: Fantastické škoricové osie hniezda

Fotorecept: Fantastické škoricové osie hniezda
Zdroj: diabambulka

ingrediencie

500 g
hladká múka
2 ks
žĺtok
200 g
majolenka
80 g
práškový cukor
250 ml
vlažné mlieko
42 g
čerstvých kvasnic
1 PL
kryštálový cukor

plnka

100 g
hera, alebo maslo
50 g
škoricový cukor

Na polevu

150 ml
mlieko
50 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Postup.. Žltky rozmiešame s praškovým cukrom a majolenkou,pridáme muku a v mlieku mierne nakysnuté kvasnice s cukrom,vypracujeme vlačné cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť.
Fotorecept: Fantastické škoricové osie hniezda
Fotorecept: Fantastické škoricové osie hniezda
Zdroj: diabambulka
 
2.
Cesto preložíme na pomučnenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Medzitým si v miske vymiešame zmäknutú heru a pridáme škoricový cukor. Dobre premiešame a natrieme na rozvaľkané cesto.
Fotorecept: Fantastické škoricové osie hniezda
Fotorecept: Fantastické škoricové osie hniezda
Zdroj: diabambulka
3.
Stočime ako závin a nakrájame na 2 cm kúsky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom. Opäť necháme chviľku podkysnúť, kraje natrieme bielkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 15-20 minút pri teplote 180 ˚C.
Fotorecept: Fantastické škoricové osie hniezda
Fotorecept: Fantastické škoricové osie hniezda
Zdroj: diabambulka
4.
Počas pečenia si pripravíme vanilkové mlieko na polievanie. Jednoducho zmiešame mlieko, cukor a vanilkový cukor. Keď sú hniezda takéto žltučké popolievame ich vanilkovým mliekom a dopečieme:-)
Fotorecept: Fantastické škoricové osie hniezda
Fotorecept: Fantastické škoricové osie hniezda
Zdroj: diabambulka
5.
Dobruuuuu chuť:-):-):-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
N.ada
20.5.2020 15:51 | |
+0 -0
môžem sa opýtať, čo sa dáva do cesta 200g majolenka?ako mám tomu rozumieť, to akože majonéza?ja mám jeden recept a tam ide 200g ale kyslá smotana.....
diabambulka
15.5.2014 12:00 | |
+11 -22
Ja ho vlozim do mikrovlnky, zapnem na 1 minútu zapnem a nechám tam 30 minútu, pozor neotvarat a po pol hodine je nakysnute a môžem s ním pracovať:-)
dobruchut.sk
16.5.2014 10:43 | |
+9 -3
super tip :)
Anonymný nick
13.5.2014 16:29 | |
+10 -7
Dobry den, chcem sa opytat,ako dlho ma to cesto kysnut? Dakujem ;)
dobruchut.sk
13.5.2014 17:02 | |
+5 -4
kysnuté cesto je bežne nakysnuté za 30-60minút