Parená knedľa
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
polohrubá múka
1
ks
sušené droždie Dr.Oetker
3
ks
vajce
300
ml
teplé mlieko
1/2
KL
trstinový kryštálový cukor
50
ml
olej podľa potreby - mne stačilo 60 ml
postup
1.
Zmiešame si múku, droždie, soľ a cukor. Pridáme vajcia, mlieko a 50 ml oleja (podľa potreby pridávame viac, ale maximálne 100 ml - tak aby cesto nebolo veľmi hutné, musí byť také akurát na vyhratie :D :) ). Prikryjeme čistou utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto (v mojom prípade som ho zavrela do vypnutej rúry) tak na hodinu.
2.
Potom si vytvarujeme 2 knedle (alebo 1 a zvyšok si necháme na buchtičky alebo čo tam po knedle a spravíme si iba buchty :D ), ktoré si potrieme z každej strany olejom a popicháme vidličkou (v prípade buchtičiek iba potrieme ale vidličku necháme bokom a naplníme nutelou alebo lekvárom :) ).
3.
Do hrnca si nalejeme kus vody (tak aby končila pod parákom - nedotýka sa dna paráka) dáme parák, tak aby jeho strany boli mierne vytočené hore, potrieme ho olejom, vodu privedieme k varu, na parák položíme knedľu (každú robíme zvlásť) a prikryjeme pokrievkou - oheň znížime. Takto ju necháme, bez toho, aby sme nakúkali pod pokrievku! 35 min (v prípade buchtičiek 15 min). Po vybratí ju prikryjeme utierkou.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.