FOTORECEPT: Kompótový koláč
24
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
mladká múka
1
ks
broskyňový kompót
2
KL
sóda bikarbóna
150
g
cukor práškový
1
balíček
vanilkový cukor
poleva
100
ml
mlieko
100
g
maslo
150
g
kokos strúhaný
100
g
kryštálový cukor
postup
1.
Pripravíme si všetky suroviny, ja som mala broskyňový kompót, ale koláčik je výborný so všetkými druhmi kompótu.
2.
Kompót aj so šťavou ponorným mixérom rozmixujeme, nemusí byť do hladka.
3.
Do zmesi pridáme hladkú múku, cukor, vanilkový cukor a sódu bicarbónu.
5.
Ja som ešte pridala aj škoricový cukor, pre lepšiu chuť, nemusí byť.
8.
Ako sa koláč dopeká, tak si v kastrólčeku uvaríme mlieko, maslo, cukor a kokos.
9.
Keď je koláč upečený, túto horúcu hmotu nalejeme rovnomerne na ešte teplý koláč.
10.
Takto vyzerá koláč pred podávaním. Kamarátka na vrch dava ešte čokoládovú polevu, tentokrát som dala aj ja, inak nedávam.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.