Pridať recept

Paprikáš z králika

6
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
králičie mäso
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
1 téglik
smotana na šľahanie
500 ml
mäsový vývar
1 ks
biela cibuľa
2 PL
maslo
trochu
rastlinný olej
trochu
mletá červená sladká paprika, mleté čierne korenie, drvená rasca, drvený bobkový list
15 ks
borievka (zrnká)
1 ks
mäsový bujón
podľa chuti
soľ
trochu
hladká múka

postup

Králik na smotane a korení poteší každého gurmána. 

1.

Mäso si najskôr predvaríme vo vode do ktorej sme pridali trochu soli po dobu aspoň 1,5 hodiny.

 
2.

Uvarené mäso oberieme od kosti a môžeme ho pokrájať na menšie kúsky.

3.

Na troche oleja a na masle si speníme na kocky pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú rascu, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, mletý bobkový list, guľočky borievky, vložíme mäso a zalejeme vývarom, v ktorom sme predtým zajaca varili. 

4.

Povaríme asi 20 minút. Pridáme kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali so smotanou na šľahanie a mäsový bujón.

5.

Na záver môžeme dohustiť 3-4 lyžicami hladkej múky. 

6.

Podávame s cestovinami (halušky, vretená, kolienka...).

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať