Pridať recept

Domáca Marlenka

ingrediencie

CESTO

130 g
maslo
3 PL
med
2 ks
vajce
250 g
práškový cukor
1 ČL
ocot
1 PL
sóda bikarbóna
700 g
hladká múka

PLNKA

200 g
maslo
1 ks
karamelove salco
1 PL
koňak
podľa chuti
podrvene vlašské orechy

postup

1.
V hrnci za stáleho miešania rozpustíme maslo,med a cukor. Odstavíme po chvíli, pridáme ocot sódu bikarbónu a premiešame.
 
2.
Hrniec vrátime na sporák a pridáme vajcia.Stále miešame,kým sa na povrchu neobjaví pena a cesto nezhnedne.Potom ihneď odstavíme.Do hmoty pridáme muku,prikryjeme a necháme odstať hodinu na teplom mieste.
3.
Vymiešame vláčne cesto a rozdelíme ho na dieli.Každý diel roztlačíme na tenkú placku,rozvaľkáme a necháme chvíľu odstať. Platy pečieme pri 170 C.
4.
Salco vylejeme z plechovky a vymiešame s maslom a lyžicou koňaku.Vychladnuté platy spájame s krémom. Krémom potrieme aj povrch a posypeme podrvenými orechami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať