Pridať recept

Štolverkové rezy

ingrediencie

45 dkg
hladká múka
12 dkg
Hera
15 dkg
práškový cukor
5 PL
mlieko
2 ks
vajce
3/4 ks
prášok do pečiva

Plnka

15 dkg
kryštálový cukor
3/4 liter
mlieko
6 PL
hrubá múka
20 dkg
Hera
15 dkg
práškový cukor

postup

So surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, rozdelíme ho na 4 časti. Vyvaľkáme a upečieme na menšom plechu. Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali múku, a uvaríme hustú kašu. Vymiešame maslo s cukrom a pridáme do vychladnutej kaše. Dobre premiešame. Pláty zlepíme krémom a vrch postriekame čokoládou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechovo-karamelové rezy
TOP 3 orechové rezy s ríbezľovým džemom
Neodolateľné zákusky, ktoré v sebe spájajú to najlepšie z leta a nastávajúcej jesene.
Tatranské rezy
Tieto úžasné LONDÝNSKE REZY trhajú rekordy! Recept je zo starej kuchárskej knižky, ktorý nikde inde nenájdete
Najobľúbenejší recept na Londýnske (Tatranské) rezy podľa tradičného postupu, ktorý pripravovali už naše...
Orechové rezy
Žĺtkové, londýnske, žerbó, ... objavte tie najlepšie orechové rezy
Do Vianoc síce ešte ostávajú necelé dva týždne, ale nikdy nie je príliš skoro na vynikajúce orieškové rezy...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Nedáme naň dopustiť: Rodinný recept na VEĽKONOČNÉ orechové rezy so žĺtkovou polevou
Ten najlepší recept na tradičné orechové rezy so žĺtkovou polevou.