Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cícerovo-vločková torta s jahodami

vacica
vacica
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
cícer z plechovky
2 šálky
jemne mleté ovsené vločky
1 šálka
jablkové pyré
1/2 šálok
med
6 PL
kokosový olej
1/2 šálok
sušené ovocie
1/2 šálok
vlašské orechy
1 KL
sóda bikarbóna
4 KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
soľ
4 KL
vanilkový extrakt

Na ozdobenie

100 g
čokoláda
100 g
Hera
100 g
jahody

postup

1.
Cícer rozmixujeme na kašu. akisto rozmixujeme aj vločky s jablkovým pyré. Zmes premiestnime do hlbšej misy.
2.
Potom prilejeme roztopený kokosový olej, vanilkovú arómu (4KL), kypriaci prášok do pečiva, sódu bikarbónu a med podľa chuti (odporúčam 1/2 šálky). Všetko poriadne premiešame.
3.
Na záver pridáme 1/2 šálky sušeného ovocia a 1/2 šálky orechov, ktoré odporúčam rozdrviť na menšie časti, lebo v opačnom prípade nám korpus nebude držať veľmi po kope :)
4.
Pečte na 180 stupňoch 35-40 minút (ustrážte si, aby sa nespálil).
5.
Na hotový korpus poukladáma jahody nakrájané na tenké slížiky a polejeme to všetko čokoládou. (v diétnejšej verzii môžeme čokoládu vynechať)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...