Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Cícerovo-vločková torta s jahodami

vacica
vacica
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
cícer z plechovky
2 šálky
jemne mleté ovsené vločky
1 šálka
jablkové pyré
1/2 šálok
med
6 PL
kokosový olej
1/2 šálok
sušené ovocie
1/2 šálok
vlašské orechy
1 KL
sóda bikarbóna
4 KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
soľ
4 KL
vanilkový extrakt

Na ozdobenie

100 g
čokoláda
100 g
Hera
100 g
jahody

postup

1.
Cícer rozmixujeme na kašu. akisto rozmixujeme aj vločky s jablkovým pyré. Zmes premiestnime do hlbšej misy.
2.
Potom prilejeme roztopený kokosový olej, vanilkovú arómu (4KL), kypriaci prášok do pečiva, sódu bikarbónu a med podľa chuti (odporúčam 1/2 šálky). Všetko poriadne premiešame.
3.
Na záver pridáme 1/2 šálky sušeného ovocia a 1/2 šálky orechov, ktoré odporúčam rozdrviť na menšie časti, lebo v opačnom prípade nám korpus nebude držať veľmi po kope :)
4.
Pečte na 180 stupňoch 35-40 minút (ustrážte si, aby sa nespálil).
5.
Na hotový korpus poukladáma jahody nakrájané na tenké slížiky a polejeme to všetko čokoládou. (v diétnejšej verzii môžeme čokoládu vynechať)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...