Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Aspiková torta

evauhlik
evauhlik
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
šunka
100 g
sterilizované šampiňóny
100 g
sterilizovaná kukurica
100 g
mrkva
100 g
sterilizovaný hrášok
50 g
kápia sterilizovaná
3 ks
vajce
250 g
tatárska omáčka
400 g
kyslá smotana
1 PL
ocot
1/2 ČL
biele mleté korenie
1 balíček
želatínový stužovač
1 kocka
bujón
1 balíček
číre tortové želé
250 ml
voda
10 dkg
šunka
20 dkg
olivy
podľa chuti
bylinky
podľa chuti
čokoľvek iné na ozdobu

postup

1.
Šunku, šampiňóny, vajíčka, kápiu nakrájame na drobno. Ak použijeme sterilizovanú zeleninu stačí scediť, ak použijeme mrazenú stačí zaliať vriacou vodou, nechať postáť, scediť a prepláchnuť studenou vodou.
2.
Tatarskú omáčku, smotanu, 1 PL octu, mleté biele korenie zmiešame.
3.
Do misky si dáme bujón, zalejeme 1 dl vriacej vody a necháme vychladnúť. Do studeného bujónu zamiešame Želatínový stužovač a dobre rozmiešame,...
4.
a vylejeme do majonézovej hmoty, pridáme všetky ostatné ingrediencie a premiešame.
5.
Tortové želé číre rozpustíme vo vode, privedieme do varu a časť vylejeme do formy. Pomocou formičiek povykrajujeme zo šunky alebo mäkkej salámy rôzne tvary a poukladáme ich podľa vlastnej fantázie na aspik, dávame ich "tvárou" dolu pretože tortu budeme preklápať... zalejeme zvyškom aspiku a necháme v chladničke stuhnúť.
6.
Na stuhnutý aspik nalejeme majonézovú hmotu a necháme stuhnúť... stuhnutú tortu vyklopíme, ozdobíme a môžeme podávať.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...