Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Aspiková torta

evauhlik
evauhlik
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
šunka
100 g
sterilizované šampiňóny
100 g
sterilizovaná kukurica
100 g
mrkva
100 g
sterilizovaný hrášok
50 g
kápia sterilizovaná
3 ks
vajce
250 g
tatárska omáčka
400 g
kyslá smotana
1 PL
ocot
1/2 ČL
biele mleté korenie
1 balíček
želatínový stužovač
1 kocka
bujón
1 balíček
číre tortové želé
250 ml
voda
10 dkg
šunka
20 dkg
olivy
podľa chuti
bylinky
podľa chuti
čokoľvek iné na ozdobu

postup

1.
Šunku, šampiňóny, vajíčka, kápiu nakrájame na drobno. Ak použijeme sterilizovanú zeleninu stačí scediť, ak použijeme mrazenú stačí zaliať vriacou vodou, nechať postáť, scediť a prepláchnuť studenou vodou.
2.
Tatarskú omáčku, smotanu, 1 PL octu, mleté biele korenie zmiešame.
3.
Do misky si dáme bujón, zalejeme 1 dl vriacej vody a necháme vychladnúť. Do studeného bujónu zamiešame Želatínový stužovač a dobre rozmiešame,...
4.
a vylejeme do majonézovej hmoty, pridáme všetky ostatné ingrediencie a premiešame.
5.
Tortové želé číre rozpustíme vo vode, privedieme do varu a časť vylejeme do formy. Pomocou formičiek povykrajujeme zo šunky alebo mäkkej salámy rôzne tvary a poukladáme ich podľa vlastnej fantázie na aspik, dávame ich "tvárou" dolu pretože tortu budeme preklápať... zalejeme zvyškom aspiku a necháme v chladničke stuhnúť.
6.
Na stuhnutý aspik nalejeme majonézovú hmotu a necháme stuhnúť... stuhnutú tortu vyklopíme, ozdobíme a môžeme podávať.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...