Pridať recept

Zaváraná cvikla s chrenom

20
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
cvikla
1 ČL
aníz
1 ČL
fenikel
5 ks
celé čierne korenie

Nálev

1 liter
ocot
2,5 litre
voda
350 g
kryštálový cukor
1 ČL
rasca
2 PL
nastrúhaný chren
100 g
soľ
6 ks
celé nové korenie
4 ks
klinčeky
1 ks
droetker pomôcka na konzervovanie

postup

1.
Cviklu dobre umyjeme a vcelku aj so šupkou ju varíme domäkka asi 30 min. Potom ju ochladíme v studenej vode, ošúpeme a nastrúhame.
 
2.
Cviklu potom zmiešame s anízom, feniklom a celým čiernym korením. Vložíme do umytých a osušených zaváracích pohárov. Pripravíme si nálev: Ocot, vodu, cukor, rascu, chren, soľ, nové korenie a klinčeky necháme zovrieť a odstavíme. Do vychladeného nálevu pridáme pomôcku na konzervovanie Dr.Oetker a nálevom zalejeme cviklu v pohároch. Uzavrieme a sterilizujeme v pare pri teplote 180 °C asi 20 minút.
3.
Do vychladeného nálevu pridáme pomôcku na konzervovanie a nálevom zalejeme cviklu v pohároch. Uzavrieme a sterilizujeme v pare pri teplote 180 °C asi 20 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...