Pridať recept

FOTORECEPT: Veľkonočka

ingrediencie

250 g
hladká múka
250 g
múka polohrubá
1/2 kocka
droždie
2 ČL
soľ
250 ml
vlažné mlieko
2 ks
vajce
100 g
roztopené maslo
3 PL
cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
citrónová kôra
1 ks
kakavá plnka
1 ks
Maková plnka
1 ks
Orechová plnka
1 ks
vajce a potretie

postup

1.
Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto.
Fotorecept: Veľkonočka
Fotorecept: Veľkonočka
Zdroj: anka813
 
2.
Kto má rád hrozienka,môže do cesta pridať.Cesto treba dobré vypracovať,aby sa odlepovalo od varechy.Necháme ho vykysnúť na teplom mieste,aby zdvojnásobilo svoj objem.
Fotorecept: Veľkonočka
Fotorecept: Veľkonočka
Zdroj: anka813
3.
Potom cesto vyložíme na pomúčenú dosku,rozdelíme na tri častí a necháme asi 10 min. podkysnúť.
Fotorecept: Veľkonočka
Fotorecept: Veľkonočka
Zdroj: anka813
4.
Potom každé cesto rozvaľkáme do obdĺžníka. Každé naplníme inou plnkou.ja som robila plnky na sucho a to tak,že si zmiešame mletý mak s vanilkovým a kr.cukrom.Cesto natrieme olejom,rozsypeme plnku a pokvapkáme zasa olejom. Zrolujeme.
Fotorecept: Veľkonočka
Fotorecept: Veľkonočka
Zdroj: anka813
5.
Druhé cesto naplníme kakaovou plnkou a tretie orechovou.
Fotorecept: Veľkonočka
Fotorecept: Veľkonočka
Zdroj: anka813
6.
Rolky zpletieme do vrkoča.
Fotorecept: Veľkonočka
Fotorecept: Veľkonočka
Zdroj: anka813
7.
Vrkoč spojíme a pripravíme si tortovú formu na bábovku.Kto nemá takú formu stačí veniec položiť na pomastený plech.Necháme podkysnúť,kým sa rúra nahreje.
Fotorecept: Veľkonočka
Fotorecept: Veľkonočka
Zdroj: anka813
8.
Potrieme vajcom a potom dáme upiecť.
Fotorecept: Veľkonočka
Fotorecept: Veľkonočka
Zdroj: anka813
9.
Pečieme 20 min.pri 200 °C a potom teplotu znížime na 160-170 °C.Ak by sa trochu pripekala,treba na ňu položiť alobal.Po upečení necháme vychladiť na mriežke.
Fotorecept: Veľkonočka
Fotorecept: Veľkonočka
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.